112 δρομείς για καλό σκοπό
Μήνυμα ελπίδας για τα παιδιά με καρκίνο έστειλαν υπερμαραθωνοδρόμοι απ' όλη την Κύπρο

Τα έντονα καιρικά φαινόμενα, με βροχές και δυνατούς άνεμους, δεν πτόησαν τους περίπου 112 δρομείς που τερμάτισαν το μεσημέρι στον Ναυτικό Όμιλο Λεμεσού, στο πλαίσιο του υπερμαραθωνίου αγάπης και προσφοράς “Τρέχω για ένα όνειρο εκπληρώνω μια ευχή”.

Στόχος τους, μαζί με τον Σύνδεσμο Ένα Όνειρο Μια Ευχή, η συγκέντρωση χρημάτων για δημιουργία χειρουργικής μονάδας στο Παιδοογκολογικό Τμήμα του Μακάρειου Νοσοκομείου, για τα παιδιά που υποφέρουν από διάφορες μορφές καρκίνου.


Οι υπερμαραθωνοδρόμοι, από 13 σωματεία δρομέων και τον Ναυτικό Όμιλο Λεμεσού, ξεκίνησαν από όλες τις επαρχίες της ελεύθερης Κύπρου (της Λεμεσού από το Τρόοδος) και μαζί τους τρία άτομα με αναπηρίες, τα οποία απέδειξαν πως με τη δύναμη της θέλησης μπορείς να πετύχεις τα πάντα.

“Ο Θεός φέτος αποφάσισε να δοκιμάσει τις αντοχές μας και τις δυνάμεις μας, να δοκιμάσει αν έχουμε τα κότσια να πετύχουμε το στόχο. Και ναι, τον πετύχαμε”, ανέφερε σε δηλώσεις του ο εμπνευστής του υπερμαραθωνίου, μαραθωνοδρόμος Σάββας Στυλιανού.

Την μεγαλύτερη απόσταση, πρόσθεσε, κάλυψε ο ίδιος μαζί με άλλους εννέα δρομείς από την Αγία Νάπα, 117 χιλιόμετρα, ενώ μαζί τους ήταν δυο άτομα με αναπηρία, η Καλλισθένη Χριστοφή, με αγωνιστικό αναπηρικό αμαξίδιο και ο Χρίστος Λοίζου, με ποδήλατο. Στα τελευταία περίπου 30 χιλιόμετρα, ένωσε τις δυνάμεις του ο μικρός Αλέξανδρος, το αναπηρικό καροτσάκι του οποίου ρυμουλκούσε ποδήλατο, πρόσθεσε.


Ο κ.Στυλιανού εξέφρασε την ελπίδα ότι φέτος θα συγκεντρωθούν περισσότερα από 13 χιλιάδες ευρώ που είχαν συγκεντρωθεί πέρσι κατά τον πρώτο υπερμαραθώνιο και ότι ο κυπριακός λαός θα αποδείξει πως, με τις εισφορές του, μπορεί να βοηθήσει το Σύνδεσμο Ένα Όνειρο Μια Ευχή.

Ήδη, συνέχισε, με το τέλος του φετινού υπερμαραθωνίου αρχίζει ο σχεδιασμός του επόμενου, για το 2020, “για ν` αποδείξουμε ότι όλοι μαζί μπορούμε”.

” Τρία άτομα ΑμεΑ μας απέδειξαν σήμερα ότι αν θέλουμε μπορούμε”, είπε και αναφέρθηκε στην Καλλισθένη Χριστοφή, η οποία μετά τον τερματισμό έκανε τη δική της, προσωπική εισφοράν στον Σύνδεσμο.

“Αυτό αποδεικνύει πολιτισμό, αυτό αποδεικνύει ανθρωπιά και αποδεικνύει ότι αυτά τα άτομα αξίζει να τα συμπεριλαμβάνουμε στην κοινωνία μας, όπως τον καθένα και να τους δίνουμε ευκαιρίες”, συμπλήρωσε.

Από την πλευρά του, ο Πρόεδρος του Συνδέσμου “Ένα Όνειρο Μια Ευχή”, Γιώργος Πενηνταέξ, είπε πως, σήμερα, οι μαραθωνοδρόμοι απέδειξαν τα μεγάλα ψυχικά αποθέματα που έχουν ως άνθρωποι.

Την ίδια ώρα, σημείωσε ότι τα άτομα με αναπηρία που συμμετείχαν, ο Αλέξανδρος, η Κάλια και ο Χρίστος, απέδειξαν ότι η αναπηρία δεν είναι εμπόδιο για τη ζωή και ότι, “η αναπηρία ίσως να βρίσκεται κάπου αλλού παρά στο σώμα του οποιουδήποτε ανθρώπου”.

 

” Είναι τα ψυχικά αποθέματα που αποδεικνύουν το πόση δύναμη έχουμε μέσα μας και σήμερα οι υπερμαραθωνοδρόμοι το απέδειξαν περίτρανα από όλες τις Επαρχίες της Κύπρου και μάλιστα απέδειξαν ότι είναι παντός καιρού”, ανέφερε ο κ. Πενηνταέξ, επισημαίνοντας τις άσχημες καιρικές συνθήκες που επικρατούσαν λίγο πριν τον τερματισμό.

Χαρακτηριστικά ανέφερε, ως παράδειγμα, ομάδα υπερμαραθωνοδρόμων, στην οποίαν προσφέρθηκε η ευκαιρία να μεταφερθεί με λεωφορείο, λόγω των καταρρακτωδών βροχών, ωστόσο όλα τα μέλη της αρνήθηκαν και συνέχισαν να τρέχουν μέχρι τον τερματισμό.

“Όπως και η ασθένεια του καρκίνου δεν γνωρίζει καιρικές συνθήκες, ούτε καλοκαίρι, ούτε διακοπές, έτσι και ο Σύνδεσμος αυτός είναι ένας Σύνδεσμος παντός καιρού. Η ουσία είναι να σταθούμε δίπλα από αυτά τα παιδιά γιατί έχουν την ανάγκη μας”, συμπλήρωσε.

Ο κ. Πενηνταέξ εξέφρασε τη βεβαιότητα ότι ο κυπριακός λαός θα αγκαλιάσει για μια ακόμη φορά αυτή την προσπάθεια και θα έρθει αρωγός ώστε να μαζευτεί το αναγκαίο χρηματικό ποσό που θα επιτρέψει τη δημιουργία μιας ξεχωριστής μονάδας χειρουργικής στο παιδοογκολογικό του Μακάριου Νοσοκομείου.

Συγκινημένη δήλωσε, εξάλλου, η Καλλισθένη Χριστοφή, μετά τον τερματισμό της σε αναπηρικό αμαξίδιο, λέγοντας πως ήταν μια πρωτόγνωρη εμπειρία με ποικίλα συναισθήματα.

“Να βλέπεις τόσους δρομείς να τρέχουν δίπλα σου και να έχουν την αγάπη των παιδιών μέσα τους, νιώθεις τεράστια δύναμη και λες ότι αυτό που περνάω εγώ σαν άνθρωπος, δεν είναι τίποτα μπροστά σε αυτό που περνούν τα παιδιά με καρκίνο ή οποιαδήποτε σοβαρή ασθένεια”, είπε.

Σημείωσε, παράλληλα, ότι αποτελεί καθήκον όλων μας να προστατεύουμε και να βοηθούμε, με τον δικό μας τρόπο, όχι μόνο τα παιδιά που πάσχουν από διάφορες ασθένειες, “αλλά το κάθε παιδί που βρίσκεται σε αυτόν τον κόσμο, το οποίο έχει δικαίωμα να έχει μια καλύτερη ποιότητα ζωής και εμείς μπορούμε και οφείλουμε να του την προσφέρουμε”.

Πηγή: ΚΥΠΕ

Send to Facebook

Εξέδωσε γραπτή δήλωση

Ο Πρόεδρος του ΔΗΣΥ εξέδωσε γραπτή δήλωση, απαντώντας στα όσα λέγονται περί συνάντησης του με Ισραηλινό πρώην πράκτορα. Ο Πρόεδρος του ΔΗΣΥ αναφέρει πως συναντήθηκε με τον κ. Avni, Πρόεδρο της εβραϊκής κοινότητας της Κύπρου σημειώνοντας πως τον δέχθηκε ως όφειλε για θέματα της κοινότητας που εκπροσωπεί. Την ίδια στιγμή τονίζει...

20/11/2019 15:22

«Με επίγνωση ευθύνης στο Βερολίνο»

Με αναφορές στο Κυπριακό και την τριμερή στο Βερολίνο απαντά στους επικριτές του ο Μουσταφά Ακιντζί, ο οποίος με γραπτή του δήλωση σήμερα λέει πως δεν μπορεί άλλο να μένει σιωπηλός σε όσα του αποδίδονται. Στην τριμερή συνάντηση του Βερολίνου θα συνεχίσει, είπε, την ρεαλιστική και εποικοδομητική στάση με αποφασιστικότητα όσον...

20/11/2019 14:40

Γ. Εισαγγελέας:

Από τα μέχρι στιγμής στοιχεία που είδαν το φως της δημοσιότητας αναφορικά με το κατασκοπευτικό βαν δεν δικαιολογείται, επί του παρόντος, δική του παρέμβαση, δήλωσε στο ΚΥΠΕ ο Γενικός Εισαγγελέας ,Κώστας Κληρίδης. Κληθείς να σχολιάσει τις φωνές που ζητούν παρέμβασή του στο θέμα με τη διεξαγωγή ανεξάρτητης έρευνας,...

20/11/2019 10:21

Εκπρόσωπος ΟΗΕ:

Ο ΓΓ του ΟΗΕ, Αντόνιο Γκουτέρες, είναι ξεκάθαρος σε ότι αφορά τη θέση του για την Κύπρο, δήλωσε ο εκπρόσωπος του επικεφαλής του διεθνούς οργανισμού, Στεφάν Ντουζαρίκ, σημειώνοντας πως ο κ. Γκουτέρες εργάζεται με τα μέρη σε μια προσπάθεια να βρεθεί μια διευθέτηση για το Κυπριακό. Με αφορμή δήλωσή του ότι τα Ηνωμένα Έθνη...

20/11/2019 09:46

ΥΠΕΞ Φιλανδίας

Τη θέση της Φινλανδικής Προεδρίας και της Φινλανδικής κυβέρνησης πως πέραν της διαδικασίας στο πλαίσιο του ΟΗΕ δεν υφίσταται καμία άλλη διαδικασία για την επίλυση του Κυπριακού προβλήματος, εξέφρασε μιλώντας το ΚΥΠΕ, ο Φινλανδός Υπουργός Εξωτερικών Πέεκα Χααβιστο .Ο Υπουργός κληθείς να σχολιάσει το παρασκήνιο...

19/11/2019 14:11

Συνεχίζονται οι έρευνες της Αστυνομίας

Αναβρασμός στο εσωτερικό και μία νέα αντιπαράθεση μεταξύ Κυβέρνησης και ΑΚΕΛ σχετικά με την υπόθεση του κατασκοπευτικού βαν που δραστηριοποιείτο στη Λάρνακα. Το ΑΚΕΛ έστειλε εκ νέου ξεκάθαρο μήνυμα προς την Κυβέρνηση ότι το κόμμα της αριστεράς γνωρίζει πολύ περισσότερα από αυτά που λέει δημόσια σχετικά με το θέμα. Σε...

19/11/2019 11:58

Μέγα μπέρδεμα!!

Επιβάτης ήρθε από τις ΗΠΑ μέσω Βερολίνου και Βουδαπέστης στο αεροδρόμιο Πάφου αλλά η αποσκευή της δεν έφθασε. Μετά από με επικοινωνία με την αεροπορική εταιρεία  Easy Jet τη διαβεβαίωσαν ότι θα την έστελναν με την πρώτη ευκαιρία. Τελικά η αποσκευή έφθασε Κύπρο αλλά… στο παράνομο αεροδρόμιο της Τύμπου Πρωταγωνίστρια σε αυτή την...

19/11/2019 11:04

ΥΠΕΞ

Η πρόκληση ή η αμφισβήτηση στις συμφωνίες οριοθέτησης που έχει συνάψει η Κύπρος, είναι μια πρόκληση για όλες τις χώρες της περιοχής, αλλά και στη βασισμένη σε κανόνες διεθνής τάξη, δήλωσε ο Υπουργός Εξωτερικών Νίκος Χρισοδουλίδης, σε ομιλία χθες σε διήμερο συνέδριο με θέμα «Νοτιοανατολική Ευρώπη και Ανατολική Μεσόγειος:...

19/11/2019 10:21

Ξεκίνησαν οι διαδικασίες απέλασης

Υπό κράτηση τέθηκε 36χρονος για παράνομη παραμονή στο έδαφος της Κυπριακής Δημοκρατίας. Σύμφωνα με την Αστυνομία, η Υπηρεσία Αλλοδαπών και Μετανάστευσης συνέλαβε την Δευτέρα στην Λετύμπου έναν 36χρονο  με καταγωγή από την Γεωργία, για παράνομη παραμονή. Ο 36χρονος, από περαιτέρω εξετάσεις της Αστυνομίας,...

19/11/2019 10:03

Ικανοποίηση για συνάντηση με Πομπέο

Ικανοποιημένος για τα αποτελέσματα της συνάντησής του με τον Αμερικανό ομόλογό του, Μάικ Πομπέο, δήλωσε ο υπουργός Εξωτερικών, Νίκος Χριστοδουλίδης. Σε δηλώσεις στο περιθώριο του συνεδρίου για τη Νότια Ευρώπη και την Ανατολική Μεσόγειο, είπε πως σχετικά με τις διμερείς σχέσεις Κύπρου – ΗΠΑ, υπάρχει ξεκάθαρη δέσμευση...

19/11/2019 10:01

Μετά από πρόσκληση του Πάπα

Πρόσκληση προς τον Πάπα Φραγκίσκο να επισκεφθεί την Κύπρο, και η οποία έγινε αποδεκτή και θα διευθετηθεί για τον ερχόμενο χρόνο, απηύθυνε σήμερα ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Νίκος Αναστασιάδης, ο οποίος πραγματοποίησε επίσημη επίσκεψη στην Αγία Έδρα. Συνοδευόμενος από τη σύζυγο του κα Άντρη Αναστασιάδη, καθώς και τα μέλη της...

18/11/2019 15:49

Παρακολουθούν και οι ισραηλινές αρχές

Το Ισραήλ παρακολουθεί τις εξελίξεις γύρω από την υπόθεση που αφορά το κατασκοπευτικό όχημα ιδιοκτησίας Ισραηλινού πολίτη στην Κύπρο. Πληροφορίες του ΚΥΠΕ αναφέρουν πως η πρεσβεία του Ισραήλ στη Λευκωσία ενημερώθηκε για το θέμα αυτό από τα σχετικά δημοσιεύματα στα μέσα ενημέρωσης και παρακολουθεί το θέμα στενά. Τις...

18/11/2019 15:46

Back to Top