Απαντά στην κριτική του Προέδρου ο Άντρος Κυπριανού
Σε υψηλούς τόνους η αντιπαράθεση πριν τις Ευρωεκλογές

Ο ΓΓ του ΑΚΕΛ Άντρος Κυπριανού κάλεσε σε συστράτευση όλες τις δημιουργικές και παραγωγικές δυνάμεις του κυπριακού λαού από όποιο πολιτικό χώρο κι αν προέρχονται για την υπέρβαση των αδιεξόδων.

Μιλώντας στην τελική παγκύπρια προεκλογική συγκέντρωση του ΑΚΕΛ στη Λευκωσία, ενόψει των ευρωεκλογών, στην παρουσία των υποψήφιων ευρωβουλευτών του κόμματος, ο κ. Κυπριανού είπε ότι αυτές οι εκλογές θα καθορίσουν την τύχη της Ευρωπαϊκής Ένωσης στην πιο κρίσιμη καμπή της πορείας της και θα χαράξουν την τύχη της Κυπριακής Δημοκρατίας σε μια περίοδο αυξανόμενων απειλών για την υπόσταση, την ασφάλεια και την ανάπτυξή της, προσθέτοντας ότι το ΑΚΕΛ καθορίζει «ως προτεραιότητα τον τερματισμό των τουρκικών προκλήσεων στην ΑΟΖ μας», με πιο σημαντικό στόχο την επίλυση του Κυπριακού, καθώς "χωρίς τη λύση του Κυπριακού η Τουρκία θα συνεχίσει να δημιουργεί τετελεσμένα σε βάρος της Κύπρου».

Ο ΓΓ του ΑΚΕΛ είπε ότι «ψες ο κ. Αναστασιάδης σε ένα ξέσπασμα έδειξε το πραγματικό του πρόσωπο» και «μας έκανε μάθημα για την ανάγκη να υπάρξει ενότητα στο εσωτερικό του τόπου, ενώ στη συνέχεια, όπως είπε, τα πόσα εμετικά είπε για το ΑΚΕΛ δεν μπορούν να καταγραφούν», προσθέτοντας ότι «έχουν περίεργη αντίληψη για την Δημοκρατία».

Αναφέροντας ότι ο κ. Αναστασιάδης επιχείρησε να κάνει στο ΑΚΕΛ μαθήματα πολιτικού ήθους, ο κ. Κυπριανού είπε ότι «μιλά ο Νίκος Αναστασιάδης ο οποίος υποχρέωσε τον Γενικό Εισαγγελέα της Κυπριακής Δημοκρατίας να του πει ντροπή κ. Πρόεδρε». Πρόσθεσε ότι «ο μόνος που κατάγγειλε την Κυπριακή Δημοκρατία διεθνώς ήταν ο ίδιος ο κ. Αναστασιάδης».

Ανέφερε ότι «δεν ζητούμε την άδεια τους ούτε για να μιλούμε ούτε για να χαμογελούμε ούτε για να λέμε τις απόψεις μας ελεύθερα σε μια δημοκρατική χώρα» και πρόσθεσε ότι εμείς θέλουμε την ενότητα και αποδείξαμε ότι βάζουμε την πατρίδα πάνω από οτιδήποτε άλλο όταν οι χειρισμοί τους κινούνται προς την σωστή κατεύθυνση».

«Δεν μπορεί ο κ. Αναστασιάδης να απευθύνεται στην αριστερά και να λέει ότι δεν μπορούν τα μηδενικά να κρίνουν τους άριστους των αρίστων, εμείς που τον στηρίξαμε στις δύσκολες στιγμές – στηρίξαμε την Κύπρο και τον κυπριακό λαό και όχι τον ίδιο», ανέφερε, προσθέτοντας ότι οι άριστοι των αρίστων του κ. Αναστασιάδη είναι ο Ρίκκος Ερωτοκρίτου, ο Ιωνάς Νικολάου, ο Χάρης Γεωργιάδης.

Ο κ. Κυπριανού είπε ότι «διαμαρτυρήθηκε γιατί είπαμε ότι ενώ για έξι ολόκληρα χρόνια δεν έκαναν τίποτε, ξαφνικά προεκλογικά παρελαύνουν όλοι οι Υπουργοί για να μοιράζουν προς όλες τις κατευθύνσεις υποσχέσεις και μας άσκησε κριτική γιατί δεν μας περνούσε εμάς να κάνουμε το ίδιο» προσθέτοντας ότι «τότε ο κ. Αναστασιάδης διαμαρτυρόταν γιατί κάποιοι Υπουργοί, στελέχη του ΑΚΕΛ, πήγαιναν να μιλήσουν σε εκδηλώσεις του ΑΚΕΛ».

Αναφέροντας ότι ο κ. Αναστασιάδης, ο οποίος προσπαθούσε επί διακυβέρνηση Χριστόφια «να μας πείσει ότι ο Δημήτρης Χριστόφιας που δεν συμμετείχε σε καμιά προεκλογική εκδήλωση του ΑΚΕΛ λειτουργούσε ως κομματάρχης, συμπεριφέρεται όπως τον χειρότερο κομματάρχη» και πρόσθεσε ότι το μέγεθος του σεβασμού που έχει ο κ. Αναστασιάδης για την Κύπρο και τον κυπριακό λαό καταδεικνύεται από την αναφορά του ότι «παρέλαβαν μια Κύπρο που έμοιαζε όπως τον Κοτσιάτη».

Αναφέροντας ότι ο κ. Αναστασιάδης λέει ότι παραδίδουν πύργους, ο ΓΓ του ΑΚΕΛ είπε ότι δεν ακούει ο κ. Αναστασιάδης «το πόση κριτική δέχεται η Κυπριακή Δημοκρατία για τα σκάνδαλα και την διαφθορά που αποκρύβονται πίσω από αυτές τις ενέργειες» και πρόσθεσε ότι «το ΕΛΚ απαίτησε να τεθεί φραγμός να τεθεί φραγμός σε αυτά που πράττει η Κυβέρνηση Αναστασιάδη – Συναγερμού».

Ο κ. Κυπριανού είπε ότι «μετά από εφτά χρόνια διακυβέρνησης Αναστασιάδη – Συναγερμού, το παραμύθι του success story έγινε εφιάλτης και επικρατούν τα ψέματα οι διαστρεβλώσεις και οι μισές αλήθειες με μόνη τους έγνοια είναι τα επικοινωνιακά, κανένα ενδιαφέρον για την ουσία», προσθέτοντας ότι τα χαρακτηριστικά της διακυβέρνησης του κ. Αναστασιάδη είναι μεταξύ άλλων ο αυταρχισμός και η αλαζονεία, η ευνοιοκρατία και η αδιαφάνεια, η κουμπαροκρατία και η διαπλοκή, η ανεπάρκεια, η κακοδιοίκηση και η κακοδιαχείριση, η υπονόμευση των Ανεξάρτητων Αρχών, των δημοκρατικών θεσμών και των ελεγκτικών μηχανισμών, το ξεπούλημα του Συνεργατισμού, η απαξίωση του πορίσματος της ερευνητικής επιτροπής. Υπάρχει «επιδείνωση της ποιότητας ζωής και της καθημερινότητας των πολλών και οι νέοι άνθρωποι, είτε υποχρεώνονται να φύγουν στο εξωτερικό, είτε παλεύουν να βγάλουν το μήνα με μισό ωράριο, μισό μισθό, μισή ζωή, πρόσθεσε.

Αναφορικά με τις προτάσεις που κατέθεσε το ΑΚΕΛ για το τί πρέπει να γίνει στο Κυπριακό, ο κ. Κυπριανού είπε ότι ο Πρόεδρος πρέπει να απευθυνθεί στον Γενικό Γραμματέα του ΟΗΕ με ειλικρίνεια, να του πει ότι είναι έτοιμος να συνεχίσει το διάλογο από εκεί που μείναμε στο Κραν Μοντανά στη βάση του πλαισίου Γκουτέρες, των συγκλίσεων και του άτυπου εγγράφου για την εφαρμογή της λύσης, να επαναβεβαιώσει τη συμφωνία Χριστόφια-Ταλάτ για το φυσικό αέριο και να δηλώσει την ετοιμότητα του να εργαστεί εντατικά για λύση.

«Αν συνεργαστεί η τουρκική πλευρά αυτό θα είναι εφικτό. Προϋπόθεση να γίνουν αυτά είναι η Τουρκία να τερματίσει τις προκλήσεις της στην ΑΟΖ μας. Οι πρωτοβουλίες αυτές θα πρέπει να αναληφθούν πριν οι πολιτικές εξελίξεις στα κατεχόμενα ανατρέψουν το σημερινό σκηνικό. Πριν αναλάβουν την εξουσία φιλοτουρκικά κόμματα», πρόσθεσε.

Σε ομιλία της η πρώην Επίτροπος της ΕΕ Ανδρούλλα Βασιλείου είπε ότι χρειαζόμαστε την Ευρώπη και αυτό φάνηκε καθαρά και από τις τελευταίες προκλητικές κινήσεις της Τουρκίας στην ΑΟΖ της Κύπρου, ενώ ανέφερε πως πέραν του 75% των νομοθετημάτων και κανονισμών που ισχύουν στην χώρα μας ψηφίζονται από τα κεντρικά όργανα της ΕΕ.

Σημειώνοντας ότι η ΕΕ έχει και προβλήματα όπως έχει και κάθε οικογένεια, η κ. Βασιλείου είπε ότι θα πρέπει να καταβληθεί προσπάθεια να επανατονίσουμε τους αρχικούς στόχους των οραματιστών της Ένωσης για ειρήνη, συνεργασία και αλληλεγγύη μεταξύ των λαών, προσθέτοντας ότι «θέλουμε μια Ευρώπη όπου η ισότητα και η ευημερία όλων θα είναι βασικός μας στόχος» και «μια Ευρώπη που θα δείχνει κατανόηση και τείνει χέρι βοήθειας στις χιλιάδες κατατρεγμένους πρόσφυγες που αναζητούν ένα καλύτερο μέλλον».

Αναφερόμενη στο ψηφοδέλτιο του ΑΚΕΛ, η κ. Βασιλείου είπε ότι οι υποψήφιοι του ΑΚΕΛ αποτελούν μια αξιόλογη ομάδα που συνδυάζει την πείρα, τις γνώσεις, τις ικανότητες, τη νεανική και τη γυναικεία εκπροσώπηση και πρόσθεσε πως «εκείνο που δίνει πρωτιά στο ψηφοδέλτιο του ΑΚΕΛ είναι ότι δίνει την ευκαιρία σε ένα σημαντικό στέλεχος της τ/κ κοινότητας να συμμετάσχει με αξιώσεις σε αυτή την εκλογική αναμέτρηση».

Send to Facebook

Με απόφαση Υπουργικού Συμβουλίου

Αύξηση επιδόματος κατά 400 ευρώ το μήνα για τους γιατρούς των Τμημάτων Επειγόντων Περιστατικών και Ατυχημάτων (ΤΑΕΠ), ανακοίνωσε το Υπουργείο Υγείας. Σύμφωνα με το σχετικό δελτίο Τύπου, ο Υπουργός Υγείας Κωνσταντίνος Ιωάννου παρουσίασε την Τρίτη στο Υπουργικό Συμβούλιο πρόταση για αύξηση του κατ' αποκοπήν επιδόματος από το...

21/08/2019 15:46

To ανακοίνωσε ο ΠτΔ

Εξ’ ολοκλήρου από το κράτος θα καλυφθούν τα έξοδα της θεραπείας του μικρού Αντώνη, ο οποίος διαγνώστηκε με νωτιαία μυϊκή ατροφία τύπου 1 (Spinal Muscular Atrophy), μια σπάνια, εκφυλιστική και καταληκτική νόσο με μέσο προσδόκιμο επιβίωσης, χωρίς θεραπεία, τα δύο χρόνια. Σύμφωνα με πληροφορίες του politis.com.cy,...

21/08/2019 13:05

Έρευνες στη Λεμεσό για εντοπισμό 44χρονου Πολωνού

Οι έρευνες για τον εντοπισμό του 44χρονου Πολωνού, που εξαφανίστηκε χθες βράδυ στη θάλασσα της Λεμεσού, συνεχίζονται εντατικά και θα συνεχιστούν μέχρι τον εντοπισμό του, ανέφερε το πρωί ο υπεύθυνος του ΤΑΕ Λεμεσού, Ιωάννης Σωτηριάδης. Σε δηλώσεις του στο Πολυλειτουργικό Παραθαλάσσιο Πάρκο της Επίχωσης, όπου χάθηκαν τα ίχνη...

21/08/2019 12:37

Στην εξοχική κατοικία στο Τρόοδος

Ξεκίνησε λίγο μετά τις 10.30 πμ η συνεδρίαση του Υπουργικού Συμβουλίου, στη θερινή προεδρική θερινή κατοικία, στο Τρόοδος. Τους Υπουργούς υποδέχτηκε στην κατοικία ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Νίκος Αναστασιάδης, ο οποίος εμφανίστηκε ευδιάθετος, ενώ σε σχετική ερώτηση δημοσιογράφων για την πρόοδο της υγείας του, ανέφερε ότι πάει...

21/08/2019 12:37

Ο ακριβής αριθμός

Ξεπέρασαν το φράγμα των 80 χιλιάδων οι Κάρτες Φιλάθλων που έχουν εκδοθεί συνολικά από την ημέρα εισαγωγής του μέτρου μέχρι σήμερα, με σημαντική να είναι η συμβολή των αγώνων του ΑΠΟΕΛ αλλά και των άλλων κυπριακών ομάδων στην Ευρώπη μέσα στον Αύγουστο. Σύμφωνα με την πληροφόρηση που εξασφάλισε το ΚΥΠΕ, μέχρι σήμερα έχουν εκδοθεί...

21/08/2019 12:36

Άρχισε η διαδικασία της λήψης καταθέσεων

Βάρκα με 23 επιβαίνοντες, μεταξύ των οποίων οκτώ βρέφη και δύο παιδιά, προερχόμενη από χώρα της Μέσης Ανατολής, έφτασε το μεσημέρι στο λιμάνι Λάρνακας. Σύμφωνα με την Αστυνομία, γύρω στις 12 το μεσημέρι λήφθηκε πληροφορία για σκάφος προερχόμενη από χώρα της Μέσης Ανατολής και κατεύθυνση προς την Κύπρο. Ακατος της Λιμενικής...

20/08/2019 15:25

Σκοτώθηκε σε τροχαίο με τη μηχανή του

Σε πολυτραυματισμό συνεπεία τροχαίου οφείλεται ο θάνατος του 40χρονου Σάββα Κωνσταντίνου, ο οποίος «έσβησε» στην άσφαλτο στο δρόμο Παλαιχωρίου-Αγρού. Την νενομισμένη νεκροτομή επί της σορού του άτυχου Σάββα, διενήργησε ο ιατροδικαστής Νικόλας Χαραλάμπους. Το μοιραίο σημειώθηκε λίγα λεπτά μετά τις 20.00 χθες. Σε δηλώσεις...

20/08/2019 13:21

Γενικός Εισαγγελέας

Η Νομική Υπηρεσία βρίσκεται σε επαφή με το Υπουργείο Εξωτερικών για τη λήψη τελικών αποφάσεων ως προς το θέμα των ατομικών προσφυγών που έχουν καταχωρήσει ιδιώτες κατά της Τουρκίας ενώπιον του ΕΔΑΔ, δήλωσε στο ΚΥΠΕ ο Γενικός Εισαγγελέας, Κώστας Κληρίδης, κληθείς να σχολιάσει σχετικό δημοσίευμα που μεταδόθηκε νωρίτερα σήμερα...

20/08/2019 12:44

Τηλεφωνική επικοινωνία

Τηλεφωνική επικοινωνία με την ειδική απεσταλμένη του ΓΓ των Ηνωμένων Εθνών, Τζέιν Χολ Λουτ, είχε χθες ο ηγέτης των Τ/κ Μουσταφά Ακιντζί, κατά την οποία ενημέρωσε την κ. Λουτ για τη συνάντηση που είχαν ο Πρόεδρος Αναστασιάδης και ο κ. Ακιντζί στις 9 Αυγούστου. Σύμφωνα με την ηλεκτρονική «Κίπρις Πόστασι», κατά την τηλεφωνική επικοινωνία...

20/08/2019 11:11

Ευτυχώς χωρίς ζημιές. Διερευνά η Αστυνομία

Υπόθεση ρίψης εκπαιδευτικής χειροβομβίδας έξω από οικία στην επαρχία Λευκωσίας διερευνά η Αστυνομία. Αστυνομική ανακοίνωση αναφέρει ότι γύρω στις 9 χθες βράδυ λήφθηκε πληροφορία για έκρηξη έξω από οικία που βρίσκεται στην επαρχία Λευκωσίας. Στη σκηνή μετέβησαν μέλη της Αστυνομίας, τα οποία επιλήφθηκαν των εξετάσεων....

20/08/2019 10:17

Αντιπροσωπεία του Κοινοτικού Συμβουλίου Πυροϊού και του Προσφυγικού Σωματείου «Το Πυρόι»

Αντιπροσωπεία του Κοινοτικού Συμβουλίου Πυροϊού και του Προσφυγικού Σωματείου «Το Πυρόι» θα επιδώσει σήμερα ψηφίσματα στο Προεδρικό και στη Βουλή, με αφορμή την 45η επέτειο της κατάληψης του χωριού από τα τουρκικά στρατεύματα. Το ψήφισμα στο Προεδρικό θα παραλάβει στις 11 το πρωί ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος, Πρόδρομος Προδρόμου,...

19/08/2019 12:23

Σε κινητοποίηση η Αστυνομία

Σε κινητοποίηση τέθηκε η Αστυνομία μετά από πληροφορία για άνδρα ο οποίος απειλεί να θέσει τέρμα στη ζωή του σε περιοχή της Λευκωσίας. Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, πρόκειται για αλλοδαπό ο οποίος βρίσκεται στην οροφή κτιρίου που στεγάζει ιδιωτική οργάνωση, στην περιοχή του Αγίου Δομετίου. Στο σημείο έσπευσαν μέλη...

19/08/2019 11:19

Back to Top