Απέρριψε τα όσα είδαν το φως της δημοσιότητας
Κ. Κωνσταντίνου: «Ψευδώς» αναφέρθηκε ότι πήρα δάνειο προσωπικά 2,5 εκ. ευρώ

Ο βουλευτής του ΔΗΣΥ, Κώστας Κωνσταντίνου, απέρριψε σήμερα τα όσα έχουν δει το φως της δημοσιότητας περί κόκκινου δανείου ύψους 2,5 εκ. ευρώ, το οποίο εμφάνιζε καθυστερήσεις ύψους 1,1 εκ. ευρώ, δηλώνοντας ότι «ψευδώς» αναφέρθηκε ότι πήρε δάνειο προσωπικά ο ίδιος των 2,5 εκ.

Σε δηλώσεις του στη Βουλή, ο κ. Κωνσταντίνου ξεκαθάρισε ότι τα δάνεια ήταν ξεχωριστά με πρωτοφειλέτες και εγγυητές και με διαδικασίες υποθήκης, εξηγώντας πως όλα τα δάνεια ήταν κατοχυρωμένα και μάλιστα στο τετραπλάσιο των ποσών, των οποίων δανειοδοτήθηκε.

«Τα δάνεια», είπε συγκεκριμένα, «ήταν 180 χιλιάδες έκαστος εγώ και η σύζυγος μου και τα παιδιά μου πήραν δάνεια για σπουδαστικό τομέα».

Σημείωσε ότι υπήρξε σε κάποιο χρονικό διάστημα, αδυναμία εκπλήρωσης των υποχρεώσεων του, για να προσθέσει ότι επιφυλάσσεται να ασκήσει όλα τα νόμιμα δικαιώματά του, που αφορούν στην καταπάτηση των προσωπικών του δεδομένων.

«Κάτω από συνθήκες που όλοι γνωρίζουμε υπήρξε σε κάποιο χρονικό διάστημα και δη το 2011 αδυναμία εκπλήρωσης των υποχρεώσεων, αλλά ήταν εκεί οι όποιες δεσμεύσεις, αλλά και η διασφάλιση των δανείων», είπε.

Ανέφερε ακόμα ότι ως πολίτης της Κυπριακής Δημοκρατίας όπως έχει υποχρεώσεις έχει και δικαιώματα, σημειώνοντας ότι «αυτά τα δικαιώματα τα έχω ασκήσει και έχω δανειοδοτηθεί την περίοδο, που ήταν οι λίρες το κυπριακό νόμισμα, όπως η σύζυγος μου και τα τρία ανήλικα παιδιά μου».

«Το δάνειο, το οποίο αναφέρθηκε ότι λήφθηκε από μέρους μου για 2,5 εκ. ποτέ δεν συνάφθηκε. Αυτό που λέχθηκε ψες και αυτό που αναμεταδίδουν ή γράφουν κάποια έντυπα είπε ότι έλαβα δάνειο 2,5 εκ. Τα δάνεια, τα οποία είχαμε πάρει -μιλώ συνολικά και μάλιστα όχι προσωπικά, διότι αναφέρθηκε ότι το δάνειο έγινε από τον Κώστα Κωνσταντίνου τον βουλευτή- ήταν ξεχωριστά με πρωτοφειλέτες και εγγυητές και με διαδικασίες υποθήκης, δηλαδή όλα τα δάνεια ήταν κατοχυρωμένα και μάλιστα στο τετραπλάσιο των ποσών, τα οποία δανειοδοτήθηκα.

Ψευδώς αναφέρθηκε ότι πήρα δάνειο προσωπικά εγώ 2,5 εκατομμύρια. Τα δάνεια ήταν 180 χιλιάδες έκαστος εγώ και η σύζυγος μου και τα παιδιά μου πήραν δάνεια για σπουδαστικό τομέα», ανέφερε.

Εξήγησε ότι το 2017 προχώρησε στην αναδιάρθρωση και μάλιστα ανέφερε ότι του ζητήθηκε να καταθέσει ακόμα ένα τίτλο επιπρόσθετα τη στιγμή που υπήρχε η κάλυψη.

«Το έπραξα και αυτό. Και το ποσό αυτό ανερχόταν στο 1,8 συμπεριλαμβανομένων και των υπόλοιπων μελών της οικογενείας μου, αφαιρουμένων 300 χιλιάδων όπως μου είχαν πει από υπερχρεώσεις, από υπερτοκισμούς και από τόκους υπερημερίας, οι οποίοι θα αφαιρούντον όταν θα εξοφλείτο η δανειοδότηση. Αντ΄ αυτού είδαμε ψες δημοσιεύσεις του τύπου ο Κώστας Κωνσταντίνου ονομαστικά έλαβε 2,5 εκατομμύρια δάνεια και από εκεί και πέρα ξεκινά ο κάθε ένας να κάνει υπολογισμούς», είπε ο κ. Κωνσταντίνου.

Σημείωσε πως είναι μέλος συντεταγμένου κόμματος, μιας κοινοβουλευτικής ομάδας και ότι στην Ολομέλεια δεν ψήφιζε επιλεκτικά σε καμιά περίπτωση.

«Ψήφιζα», είπε, «και ακολουθούσα πάντοτε τις αποφάσεις της Κοινοβουλευτικής ομάδας και όχι επιλεκτικά, ούτως ώστε σε αυτό το σημείο να έχω αποφασίσει εγώ προσωπικά οτιδήποτε το οποίο θα επέβαινε είτε προς όφελος εμού είτε οποιουδήποιτε άλλου μέλους της οικογένειας. Όλες οι τοποθετήσεις μου ήταν συγκεκριμένες και γενικές που αφορούσαν και εξυπηρετούσαν το γενικότερο δημόσιο συμφέρον και μόνο αυτό έπραττα».

Εξάλλου, σημείωσε ότι στη δήλωσή του για το πόθεν έσχες είναι κατατεθειμένη η δήλωση του για τη δανειοδότηση του ιδίου και της συζύγου του και είναι ξεκάθαρη.

Εξάλλου, τόνισε ότι το δάνειο του ιδίου και των μελών της οικογένειας του δηλώθηκε και μεταφέρθηκε στον Ευρωπαϊκό Εποπτικό Μηχανισμό της ΕΕ, όπου όπως είπε, «έγινε ανάλογη έρευνα και αποφάνθηκε ξεκάθαρα ότι ουδέν μεμπτό και ότι όλα ήταν καθόλα νόμιμα».

«Και αυτό το γνωρίζουν οι κύριοι, οι οποίοι δημοσίευσαν και το ανέφεραν ενδιάμεσα, αλλά την ίδια στιγμή άφησαν και αιχμές. Είμαι παράτυπος και παράνομος ή είμαι νόμιμος; Ενώ είπαν ότι πέρασε η περίπτωση από τον Ευρωπαϊκό Εποπτικό Μηχανισμό την ίδια στιγμή άφησαν αιχμές και υπονοούμενα. Λυπάμαι για το κατάντημα που φτάσαμε», ανέφερε.

Σε ερώτηση αν πιστεύει ότι ο κόσμος ικανοποιείται να ακούει ένα βουλευτή να λέει ότι είχε ένα δάνειο και δινόταν να το εξυπηρετήσει, ο κ. Κωνσταντίνου είπε: «Τί θέλετε; Όπως όλοι οι πολίτες είμαι και εγώ πολίτης. Συγγνώμη, αλλά τη στιγμή που δανειοδοτόμουν είχαν κατά νου ότι με συγκεκριμένες διαδικασίες, αλλά και αυτά που είχα υπόψη μου, ότι θα μπορούσα σε εύλογο χρονικό διάστημα και ήταν πίστη αυτό ότι θα μπορούσα και θα δινόμουν να ανταποκριθώ και να εξοφλήσω. Την ίδια στιγμή δεν ζήμιωσε το κράτος ή το πιστωτικό ίδρυμα. Είναι διασφαλισμένο με υποθήκες πολλαπλάσιες και το υπερτονίζω από αυτά πήρα εγώ και τα μέλη της οικογένειας μου ως δανειοδότηση».

Επιπλέον, διερωτήθηκε σε τι εξυπηρετεί αυτή η αναφορά από τα ΜΜΕ, αφού το δάνειο του έτυχε αναδιάρθρωσης.

Ξεκαθάρισε, τέλος, ότι ο ίδιος δεν έτυχε καμιάς εύνοιας και ότι ο ίδιος δεν έκανε καμιά παρέμβαση υπό την ιδιότητα του ως βουλευτής.

«Προκαλώ εάν εγώ προσωπικά με την ιδιότητα του βουλευτή ή άλλως πώς έκανα οποιαδήποτε προσπάθεια παρέμβασης ή συνάντησης ή ενέργειας ή πράξης σε σχέση πάντοτε με αυτή τη δανειοδότηση», είπε.

Send to Facebook

Από Αγαθονήσι

Τουρκικά μαχητικά παρενόχλησαν το ελικόπτερο με το οποίο μετέβαινε νωρίτερα σήμερα ο Αλέξης Τσίπρας στο Αγαθονήσι, για τους εορτασμούς της 25ης Μαρτίου.Την αποκάλυψη έκανε ο ίδιος ο πρωθυπουργός στην ομιλία του προς τους κατοίκους του νησιού, λέγοντας πως τα τουρκικά μαχητικά, ίσως θέλησαν να συμμετάσχουν στους...

25/03/2019 13:30

Ελλάδα

Βόμβα μολότοφ, στην είσοδο της πολυκατοικίας που διαμένει ο αν. υπουργός Υγείας, Πάυλος Πολάκης, στο Μοσχάτο, πέταξε άγνωστος άνδρας στις 05:35 τα ξημερώματα της Δευτέρας. Σύμφωνα με πληροφορίες, ο άγνωστος πλησίασε πεζός και εκτόξευσε την βόμβα μολότοφ από την πλευρά της γκαραζόπορτας, προκαλώντας μικρές υλικές...

25/03/2019 12:19

ΠΑΦΟΣ

Ευχάριστα είναι τα νέα από την Αστυνομία σε σχέση με την εξαφάνιση του 14χρονου Daniel Stoyanov Tanev από τη Βουλγαρία μόνιμου κάτοικου Πάφου ο οποίος χθες είχε δηλωθεί ως ελλείπον πρόσωπο από το σπίτι του.   Η καταγγελία έγινε χθες Κυριακή 24 Μαρτίου αν και ο νεαρός απουσίαζε από την οικία του στην Πάφο, σύμφωνα με την οικογένειά...

25/03/2019 12:13

Πρόεδρος της Δημοκρατίας

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Νίκος Αναστασιάδης δήλωσε σήμερα ότι το πιο σημαντικό δίδαγμα από τον αγώνα του 1821 αλλά και του 1955 είναι η ενότητα, σημειώνοντας ότι θα πρέπει να γίνει συνειδητό από όλους ότι κοινός στόχος είναι η απαλλαγή από την κατοχή και η επανένωση του τόπου. Παράλληλα, σημείωσε ότι είναι καλά γνωστό πως “δεν...

25/03/2019 11:01

Η Κύπρος τιμά την εθνική επέτειο

Με μαθητικές παρελάσεις και άλλες εκδηλώσεις η Κύπρος τιμά σήμερα την εθνική επέτειο της 25ης Μαρτίου. Επίκεντρο των εορτασμών είναι η Λευκωσία όπου στις 10 το πρωί τελείται Δοξολογία στον Ιερό Ναό Παναγίας Φανερωμένης, στην παρουσία του Προέδρου της Δημοκρατίας Νίκου Αναστασιάδη και άλλων αξιωματούχων. Της Δοξολογίας θα...

25/03/2019 10:23

Στην Πάφο

Σύμφωνα με την Αστυνομία, το τροχαίο σημειώθηκε γύρω στις 01:30 τα ξημερώματα στην οδό Λαπήθου στην Πάφο με οδηγό 21χρονο και συνοδηγό 16χρονο μαθητή. Από τις προκαταρτικές εξετάσεις της Τροχαίας διαφάνηκε ότι σε κάποιο σημείο του δρόμου, ο 21χρονος έχασε τον έλεγχο του οχήματος, αυτό ανατράπηκε προς τα αριστερά και ακολούθως συγκρούστηκε...

25/03/2019 10:07

Προβλήματα στους δρόμους...

Tα έντονα καιρικά φαινόμενα στην ορεινή Πάφο έχουν προκαλέσει προβλήματα σε αρκετά οδικά δίκτυα. Σύμφωνα με την Αστυνομία, λόγω χαλαζόπτωσης και χιονόνερου που σημειώνεται στις περιοχές Παναγιάς και Κύκκου γύρω στις 3.30 το απόγευμα σήμερα Κυριακή, ο δρόμος Παναγιάς – Κύκκου είναι ανοικτός μόνο για οχήματα με κίνηση και στους...

24/03/2019 21:36

Έλληνας Πρέσβη

Μέσω της διαρκούς, αταλάντευτης και αρραγούς συστράτευσης και συμπόρευσης μεταξύ Ελλάδος και Κυπριακής Δημοκρατίας, ο Ελληνισμός δεν κινδυνεύει, διαμηνύει ο Πρέσβης της Ελλάδας στην Κύπρο, Ηλίας Φωτόπουλος, σε διάγγελμά του με την ευκαιρία της επετείου της 25ης Μαρτίου 1821, στο οποίο σημειώνει τη μη επίλυση του Κυπριακού ως τη...

24/03/2019 21:22

Εξαφανίστηκε από την περασμένη Τρίτη

Καταγγέλθηκε σήμερα στην Αστυνομία ότι, ελλείπει από την οικία του στην Πάφο, από τις 9.00 το πρωί της περασμένης Τρίτη, 19 Μαρτίου, 2019, ο πιο κάτω εικονιζόμενος Daniel Stoyanov Tanev, ηλικίας 14 ετών, από Βουλγαρία. Παρακαλείται οποιοσδήποτε γνωρίζει οτιδήποτε που μπορεί να βοηθήσει στον εντοπισμό του, να επικοινωνήσει με το ΤΑΕ Πάφου στα...

24/03/2019 21:19

«Πετούσε με 150 χλμ»

Γυναίκα, 39 χρονών, οδηγούσε το αυτοκίνητο της στον αυτοκινητόδρομο Λάρνακας – Λεμεσού υπό την επήρεια αλκοόλης και ναρκωτικών ουσιών και με ταχύτητα 150 χλμ. την ώρα αντί 100. Σύμφωνα με την Αστυνομία γύρω πριν τις οκτώ χθες βράδυ, μέλη του ΟΠΟΛΠ Αρχηγείου ανέκοψαν για έλεγχο, στον αυτοκινητόδρομο...

24/03/2019 14:51

Στη Λάρνακα

Νεαρός ηλικίας 23 χρόνων, οδηγούσε τα ξημερώματα αυτοκίνητο στη Λάρνακα με ληγμένη τη μαθητική του άδεια, χωρίς ασφαλιστική κάλυψη και θετικός σε νάρκοτεστ. Σύμφωνα με την Αστυνομία γύρω στις 03.15 σήμερα τα ξημερώματα μέλη της Τροχαίας Λάρνακας και του ΕΟΜΟ στα πλαίσια της εκστρατείας που διενεργούν τις τελευταίες...

24/03/2019 14:47

Το αποκάλυψε η ίδια

Απειλές για τη ζωή της δέχεται η βρετανίδα Κυπριακής καταγωγής που συγκέντρωσε 4,5 εκατομμύρια υπογραφές για το νέο δημοψήφισμα για το Brexit H 77χρονη Μάργκαρετ Αν Γεωργιάδου, όπως είναι ολόκληρο το όνομά της, είναι συνταξιούχος ακαδημαϊκός διαμένει μόνιμα στη Βρετανία. Ξεπέρασαν τα 4 εκατομμύρια οι υπογραφές που ζητούν ακύρωση...

24/03/2019 12:04

Back to Top