Απέρριψε τα όσα είδαν το φως της δημοσιότητας
Κ. Κωνσταντίνου: «Ψευδώς» αναφέρθηκε ότι πήρα δάνειο προσωπικά 2,5 εκ. ευρώ

Ο βουλευτής του ΔΗΣΥ, Κώστας Κωνσταντίνου, απέρριψε σήμερα τα όσα έχουν δει το φως της δημοσιότητας περί κόκκινου δανείου ύψους 2,5 εκ. ευρώ, το οποίο εμφάνιζε καθυστερήσεις ύψους 1,1 εκ. ευρώ, δηλώνοντας ότι «ψευδώς» αναφέρθηκε ότι πήρε δάνειο προσωπικά ο ίδιος των 2,5 εκ.

Σε δηλώσεις του στη Βουλή, ο κ. Κωνσταντίνου ξεκαθάρισε ότι τα δάνεια ήταν ξεχωριστά με πρωτοφειλέτες και εγγυητές και με διαδικασίες υποθήκης, εξηγώντας πως όλα τα δάνεια ήταν κατοχυρωμένα και μάλιστα στο τετραπλάσιο των ποσών, των οποίων δανειοδοτήθηκε.

«Τα δάνεια», είπε συγκεκριμένα, «ήταν 180 χιλιάδες έκαστος εγώ και η σύζυγος μου και τα παιδιά μου πήραν δάνεια για σπουδαστικό τομέα».

Σημείωσε ότι υπήρξε σε κάποιο χρονικό διάστημα, αδυναμία εκπλήρωσης των υποχρεώσεων του, για να προσθέσει ότι επιφυλάσσεται να ασκήσει όλα τα νόμιμα δικαιώματά του, που αφορούν στην καταπάτηση των προσωπικών του δεδομένων.

«Κάτω από συνθήκες που όλοι γνωρίζουμε υπήρξε σε κάποιο χρονικό διάστημα και δη το 2011 αδυναμία εκπλήρωσης των υποχρεώσεων, αλλά ήταν εκεί οι όποιες δεσμεύσεις, αλλά και η διασφάλιση των δανείων», είπε.

Ανέφερε ακόμα ότι ως πολίτης της Κυπριακής Δημοκρατίας όπως έχει υποχρεώσεις έχει και δικαιώματα, σημειώνοντας ότι «αυτά τα δικαιώματα τα έχω ασκήσει και έχω δανειοδοτηθεί την περίοδο, που ήταν οι λίρες το κυπριακό νόμισμα, όπως η σύζυγος μου και τα τρία ανήλικα παιδιά μου».

«Το δάνειο, το οποίο αναφέρθηκε ότι λήφθηκε από μέρους μου για 2,5 εκ. ποτέ δεν συνάφθηκε. Αυτό που λέχθηκε ψες και αυτό που αναμεταδίδουν ή γράφουν κάποια έντυπα είπε ότι έλαβα δάνειο 2,5 εκ. Τα δάνεια, τα οποία είχαμε πάρει -μιλώ συνολικά και μάλιστα όχι προσωπικά, διότι αναφέρθηκε ότι το δάνειο έγινε από τον Κώστα Κωνσταντίνου τον βουλευτή- ήταν ξεχωριστά με πρωτοφειλέτες και εγγυητές και με διαδικασίες υποθήκης, δηλαδή όλα τα δάνεια ήταν κατοχυρωμένα και μάλιστα στο τετραπλάσιο των ποσών, τα οποία δανειοδοτήθηκα.

Ψευδώς αναφέρθηκε ότι πήρα δάνειο προσωπικά εγώ 2,5 εκατομμύρια. Τα δάνεια ήταν 180 χιλιάδες έκαστος εγώ και η σύζυγος μου και τα παιδιά μου πήραν δάνεια για σπουδαστικό τομέα», ανέφερε.

Εξήγησε ότι το 2017 προχώρησε στην αναδιάρθρωση και μάλιστα ανέφερε ότι του ζητήθηκε να καταθέσει ακόμα ένα τίτλο επιπρόσθετα τη στιγμή που υπήρχε η κάλυψη.

«Το έπραξα και αυτό. Και το ποσό αυτό ανερχόταν στο 1,8 συμπεριλαμβανομένων και των υπόλοιπων μελών της οικογενείας μου, αφαιρουμένων 300 χιλιάδων όπως μου είχαν πει από υπερχρεώσεις, από υπερτοκισμούς και από τόκους υπερημερίας, οι οποίοι θα αφαιρούντον όταν θα εξοφλείτο η δανειοδότηση. Αντ΄ αυτού είδαμε ψες δημοσιεύσεις του τύπου ο Κώστας Κωνσταντίνου ονομαστικά έλαβε 2,5 εκατομμύρια δάνεια και από εκεί και πέρα ξεκινά ο κάθε ένας να κάνει υπολογισμούς», είπε ο κ. Κωνσταντίνου.

Σημείωσε πως είναι μέλος συντεταγμένου κόμματος, μιας κοινοβουλευτικής ομάδας και ότι στην Ολομέλεια δεν ψήφιζε επιλεκτικά σε καμιά περίπτωση.

«Ψήφιζα», είπε, «και ακολουθούσα πάντοτε τις αποφάσεις της Κοινοβουλευτικής ομάδας και όχι επιλεκτικά, ούτως ώστε σε αυτό το σημείο να έχω αποφασίσει εγώ προσωπικά οτιδήποτε το οποίο θα επέβαινε είτε προς όφελος εμού είτε οποιουδήποιτε άλλου μέλους της οικογένειας. Όλες οι τοποθετήσεις μου ήταν συγκεκριμένες και γενικές που αφορούσαν και εξυπηρετούσαν το γενικότερο δημόσιο συμφέρον και μόνο αυτό έπραττα».

Εξάλλου, σημείωσε ότι στη δήλωσή του για το πόθεν έσχες είναι κατατεθειμένη η δήλωση του για τη δανειοδότηση του ιδίου και της συζύγου του και είναι ξεκάθαρη.

Εξάλλου, τόνισε ότι το δάνειο του ιδίου και των μελών της οικογένειας του δηλώθηκε και μεταφέρθηκε στον Ευρωπαϊκό Εποπτικό Μηχανισμό της ΕΕ, όπου όπως είπε, «έγινε ανάλογη έρευνα και αποφάνθηκε ξεκάθαρα ότι ουδέν μεμπτό και ότι όλα ήταν καθόλα νόμιμα».

«Και αυτό το γνωρίζουν οι κύριοι, οι οποίοι δημοσίευσαν και το ανέφεραν ενδιάμεσα, αλλά την ίδια στιγμή άφησαν και αιχμές. Είμαι παράτυπος και παράνομος ή είμαι νόμιμος; Ενώ είπαν ότι πέρασε η περίπτωση από τον Ευρωπαϊκό Εποπτικό Μηχανισμό την ίδια στιγμή άφησαν αιχμές και υπονοούμενα. Λυπάμαι για το κατάντημα που φτάσαμε», ανέφερε.

Σε ερώτηση αν πιστεύει ότι ο κόσμος ικανοποιείται να ακούει ένα βουλευτή να λέει ότι είχε ένα δάνειο και δινόταν να το εξυπηρετήσει, ο κ. Κωνσταντίνου είπε: «Τί θέλετε; Όπως όλοι οι πολίτες είμαι και εγώ πολίτης. Συγγνώμη, αλλά τη στιγμή που δανειοδοτόμουν είχαν κατά νου ότι με συγκεκριμένες διαδικασίες, αλλά και αυτά που είχα υπόψη μου, ότι θα μπορούσα σε εύλογο χρονικό διάστημα και ήταν πίστη αυτό ότι θα μπορούσα και θα δινόμουν να ανταποκριθώ και να εξοφλήσω. Την ίδια στιγμή δεν ζήμιωσε το κράτος ή το πιστωτικό ίδρυμα. Είναι διασφαλισμένο με υποθήκες πολλαπλάσιες και το υπερτονίζω από αυτά πήρα εγώ και τα μέλη της οικογένειας μου ως δανειοδότηση».

Επιπλέον, διερωτήθηκε σε τι εξυπηρετεί αυτή η αναφορά από τα ΜΜΕ, αφού το δάνειο του έτυχε αναδιάρθρωσης.

Ξεκαθάρισε, τέλος, ότι ο ίδιος δεν έτυχε καμιάς εύνοιας και ότι ο ίδιος δεν έκανε καμιά παρέμβαση υπό την ιδιότητα του ως βουλευτής.

«Προκαλώ εάν εγώ προσωπικά με την ιδιότητα του βουλευτή ή άλλως πώς έκανα οποιαδήποτε προσπάθεια παρέμβασης ή συνάντησης ή ενέργειας ή πράξης σε σχέση πάντοτε με αυτή τη δανειοδότηση», είπε.

Send to Facebook

Κάνει λόγο για περισσότερη συνεργασία σε θέματα ασφάλειας με την Τουρκία

Δεν θα επιτρέψουν τετελεσμένα ούτε στο θέμα των φυσικών πόρων, ούτε στην στρατιωτική ισορροπία και ισορροπία ασφάλειας στην περιοχή, δήλωσε ο «αναπληρωτής πρωθυπουργός» και «υπουργός εξωτερικών», Κουντρέτ Οζερσάι, λέγοντας ότι παρακολουθούν από κοντά τις κινήσεις της ε/κ πλευράς με την παραχώρηση βάσεων στη Γαλλία, την προσγείωση...

24/05/2019 17:18

Σε σχέση με το Brexit

Ποια είναι τα σενάρια για το Brexit μετά την παραίτηση της Βρετανίδας πρωθυπουργού Τερέζα Μέι; Νέα αναβολή του διαζυγίου Το όνομα του διαδόχου της Τερέζα Μέι δεν θα γίνει γνωστό προτού περάσουν αρκετές εβδομάδες. Αυτός ή αυτή θα χρειαστεί προφανώς να επαναδιαπραγματευθεί με την ΕΕ τους όρους της αποχώρησης της Βρετανίας...

24/05/2019 17:16

Εποικοδομητική η συνάντηση με Αναστασιάδη

Εποικοδομητική χαρακτήρισε τη συνάντησή της με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Νίκο Αναστασιάδη, η Ειδική Αντιπρόσωπος του ΓΓ του ΟΗΕ στην Κύπρο Ελίζαμπεθ Σπέχαρ, σημειώνοντας πως συζήτησαν ένα αριθμό θεμάτων ενόψει της συζήτησης στο Συμβούλιο Ασφαλείας των Ηνωμένων Εθνών τον Ιούλιο για το θέμα της ανανέωσης της θητείας της ειρηνευτικής...

24/05/2019 12:58

Παραμένει ως υπηρεσιακή πρωθυπουργός

Την παραίτησή της από την ηγεσία του Συντηρητικού Κόμματος και της χώρας στις 7 Ιουνίου ανακοίνωσε με διάγγελμά της έξω από το νούμερο 10 της Ντάουνινγκ Στριτ η Τερέζα Μέι, λιγότερο από τρία χρόνια μετά από την ανάληψη των καθηκόντων της. Η διαδικασία διαδοχής της θα ξεκινήσει την εβδομάδα που θα αρχίσει στις 10 Ιουνίου. Η...

24/05/2019 12:56

Από ομάδα Ισραηλιτών

Ομάδα Ισραηλιτών βρίσκεται από το πρωί στη Λίμνη Μεμί, στο Ξυλιάτο, όπου ξεκίνησε τις έρευνες με τη χρήση ρομποτικής κάμερας, σε στόχους που είχε καταγράψει το ηχοεντοπιστικό σύστημα sonar, σε μια προσπάθεια εντοπισμού της σορού της 6χρονης Sierra Granze, κόρης της δολοφονηθείσας Mary Rose, θύματος του 35χρονου καθ' ομολογία κατά συρροή δολοφόνου...

24/05/2019 12:19

Κτύπησαν, φίμωσαν και λήστεψαν ζευγάρι

Έρευνες για τον εντοπισμό πέντε άγνωστων προσώπων που επιτέθηκαν, ακινητοποίησαν και λήστεψαν ζευγάρι, εντός της οικία τους, που βρίσκεται σε συγκρότημα κατοικιών, στην τουριστική περιοχή Γερμασόγειας, διεξάγει η Αστυνομία Λεμεσού. Σε δηλώσεις του στη σκηνή, ο υπεύθυνος του ΤΑΕ Λεμεσού, Ιωάννη Σωτηριάδη, ανέφερε πως ήταν...

23/05/2019 22:50

Χειροπέδες σε δύο πρόσωπα

Χειροπέδες σε δυο πρόσωπα, έναν 35χρονο Σύρο και έναν 34χρονο Βούλγαρο, φόρεσε απόψε η Αστυνομία, σε σχέση με υπόθεση απαγωγής 36χρονης από τη Μολδαβία, με την οποίαν ο πρώτος ύποπτος φέρεται να διατηρούσε δεσμό.   Την υπόθεση κατήγγειλε το απόγευμα στην αστυνομία πολίτης, ο οποίος αντιλήφθηκε μια γυναίκα, που περπατούσε...

23/05/2019 22:49

Ρίχνονται στη μάχη με τις φλόγες στη γειτονική χώρα

Δυο αεροσκάφη του Τμήματος Δασών της Κυπριακής Δημοκρατίας, με πλήρωμα δύο ατόμων στο κάθε ένα αναχωρούν στις 5.30 το πρωί της Παρασκευής με προορισμό τη Χάιφα, προκειμένου να συνδράμουν τις προσπάθειες για κατάσβεση των πυρκαγιών στο Ισραήλ. Επίσης τετραμελής ομάδα υποστήριξης εδάφους από το Τμήμα Δασών θα...

23/05/2019 22:42

Θα συζητηθεί το θέμα της ΟΥΝΦΙΚΥΠ

Συνάντηση με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Νίκο Αναστασιάδη θα έχει αύριο στις 10 το πρωί η Ειδική Αντιπρόσωπος του ΓΓ του ΟΗΕ στην Κύπρο, Ελίζαμπεθ Σπέχαρ. Ο εκπρόσωπος Τύπου των Ηνωμένων Εθνών στην Κύπρο, Αλίμ Σιντίκ, δήλωσε στο ΚΥΠΕ πως η συνάντηση της κ. Σπέχαρ με τον Πρόεδρο Αναστασιάδη πραγματοποιείται μετά τη συνάντηση...

23/05/2019 15:31

Για εντοπισμό θυμάτων του καθ' ομολογία κατά συρροή δολοφόνου

«Παγώνουν» για σήμερα οι έρευνες στην Κόκκινη Λίμνη στο Μιτσερό και στη Λίμνη Μεμί στο Ξυλιάτο για εντοπισμό άλλων δύο θυμάτων του 35χρονου καθ' ομολογία κατά συρροή δολοφόνου αλλοδαπών γυναικών και παιδιών. Σύμφωνα με έγκυρη πηγή του ΚΥΠΕ, σήμερα θα διεξαχθούν τεχνικές εργασίες που περιλαμβάνουν, μεταξύ άλλων, τη μετακίνηση...

23/05/2019 15:28

Aναχώρησε ο Ισραηλινός γιατρός

Δεύτερο ιατροσυμβούλιο πραγματοποιήθηκε το απόγευμα στο Γενικό Νοσοκομείο Λευκωσίας για την κατάσταση του τέως Προέδρου της Δημοκρατίας Δημήτρη Χριστόφια στο οποίο συμμετείχαν οι θεράποντες ιατροί, ο λοιμωξιολόγος που έφτασε στην Κύπρο χθες το απόγευμα από το Ισραήλ, καθώς και η Γενική Διευθύντρια του Υπουργείου Υγείας...

23/05/2019 11:50

Στη Λεμεσό

Οι πανηγυρισμοί, το βράδυ της Τετάρτης (22/5), για την κατάκτηση του κυπέλου από τους οπαδούς της ΑΕΛ οδήγησε 14χρονη στο νοσοκομείο. Σύμφωνα με πληροφορίες από την Αστυνομία ενώ οι πανηγυρισμοί ήταν σε εξέλιξη γύρω στις 10:30 γυναίκα με συνεπιβάτες την 14χρονη και τον αδερφό της πέρασαν μπροστά από το ΣΥΦΙ του Απόλλωνα με το αυτοκίνητό...

23/05/2019 11:46

Back to Top