Ιερόθεος Παπαδόπουλος
Η Ευρώπη είναι το “κοινό μας σπίτι”, είπε στο ΚΥΠΕ ο νέος επικεφαλής της αντιπροσωπείας της ΕΕ

Η Ευρώπη είναι εκεί και έχει κάθε λόγο να είναι περήφανη για όσα έχει πετύχει, ανέφερε στην Πάφο ο νέος επικεφαλής της αντιπροσωπείας της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στην Κύπρο, Ιερόθεος Παπαδόπουλος ,προσθέτοντας πως η Ευρώπη είναι το “κοινό μας σπίτι” και δεν πρέπει να πριονίζουμε το “κλαδί στο οποίο καθόμαστε”.

Ο κ. Παπαδόπουλος παρέστη στην γιορτή που διοργάνωσε το Γραφείο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στην Κύπρο, η Αντιπροσωπεία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στην Κύπρο και το Γραφείο Τύπου και Πληροφοριών στην Πλατεία του Κάστρου .

Στο Κάστρο στήθηκε περίπτερο από τους διοργανωτές οι οποίοι διένειμαν ενημερωτικό λικό για τα δικαιώματα και τις ευκαιρίες που έχουν οι πολίτες, ως πολίτες της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Ο κ. Παπαδόπουλος με καταγωγή από την Θεσσαλονίκη που τα τελευταία οκτώ χρόνια βρίσκονταν στις Βρυξέλλες εξέφρασε την ικανοποίηση του για το νέο πόστο που ανέλαβε ως επικεφαλής της αντιπροσωπείας της Ευρωπαικής Επιτροπής στην Κύπρο.

Μιλώντας στο ΚΥΠΕ ο κ. Παπαδόπουλος ανέφερε πως υπάρχουν πολλές προκλήσεις μπροστά μας και εξέφρασε την ελπίδα όπως βάλει την σφραγίδα στην κυπριακή κοινωνία με στόχο να φτάσει στο κάθε κυπριακό νοικοκυριό.

Ενδεικτικά αναφέρθηκε σε δράσεις με νόημα όπως η νέα στρατηγική που ξεκίνησε η αντιπροσωπεία της Ευρωπαικής Επιτροπής στην Κύπρο για τα πλαστικά που αφορούν τους πάντες. Όπως είπε, ανέφερε ο κ. Παπαδόπουλος, ο πρώτος αντιπρόεδρος της Ευρωπαικής Επιτροπής Φράνς Τίμερμανς, εάν δεν κάνουμε κάτι για να μειώσουμε τα πλαστικά τότε το 2050 , στις θάλασσες μας θα έχει περισσότερα πλαστικά από ότι ψάρια και αυτό δεν είναι βιώσιμο. Η ενημέρωση συνέχισε, θα επεκταθεί στη βιομηχανία, στα σχολεία και αλλού.

Ακολούθως αναφέρθηκε σε δράση που προγραμματίζεται αρχές Ιουνίου στο Δήμο Στροβόλου η οποία ξεκινά σε πιλοτική βάση στο πλαίσιο της οποίας θα δοθούν επαναχρησιμοποιημένες τσάντες για τις υπεραγορές με το σήμα της Ευρωπαικής επιτροπής, πάνω ώστε να κατανοήσει ο κάθε πολίτης ότι, αντί να πηγαίνει να παίρνει πλαστικές σακούλες μιας χρήσης να μπορεί να χρησιμοποιήσει κάτι για πολλούς μήνες και πολλά χρόνια.

Ερωτηθείς ο κ. Παπαδόπουλος για την εικόνα της Ευρώπης που σε κάποιες περιπτώσεις δεν είναι στα καλύτερα της όπως με την οικονομική κρίση σε Ελλάδα ,Κύπρο και αλλού αλλά και κατά πόσο μπορούμε να έχουμε μια Ευρώπη πιο κοντά στον πολίτη, ανέφερε πως για την Ελλάδα η κοινή γνώμη στράφηκε εναντίον της Ευρώπης διότι – όπως εξήγησε- για την κρίση πίστεψαν ότι δεν φταίει σχεδόν κανένας εντός ελληνικού χώρου αλλά φταίει η Ευρώπη.

Πρόσθεσε μάλιστα πως ένα μέρος του ελληνικού λαού αλλά και των ΜΜΕ λένει πως οι ξένοι όταν μας δανείζουν είναι τοκογλύφοι και όταν δεν μας δανείζουν είναι εκβιαστές. Είπε δε, πως στην Ελλάδα έχει δοθεί η μεγαλύτερη βοήθεια που δόθηκε ποτέ στην ιστορία παγκόσμια .

Ο νέος επικεφαλής της αντιπροσωπείας της Ευρωπαικής Επιτροπής στην Κύπρο είπε πως η μεγαλύτερη πλειοψηφία στην Ελλάδα ήταν υπέρ της ΕΕ και τώρα – όπως είπε- είναι η πρώτη χώρα εναντίον της Ευρωπαικής Ένωσης.

Όσον αφορά για τη Κύπρο ο κ. Παπαδόπουλος είπε πως αναμφίβολα η κρίση επηρέασε λέγοντας μάλιστα πως ένα μεγάλο μέρος της κοινής γνώμης στράφηκε επίσης εναντίον της ΕΕ .

Ερωτηθείς για τον ρόλο της Ευρώπης στην κρίση της Μέσης Ανατολής ο κ. Παπαδόπουλος ανέφερε πως η Ευρώπη είναι μια ειρηνική δύναμη και ένας ειρηνικός συνασπισμός.

Παρόλο συνέχισε στην Μέση Ανατολή αλλά και παγκοσμίως έχουμε ως Ευρώπη τον πρώτο λόγο σε θέματα ανθρωπιστικής βοήθειας από την άλλη η Ευρώπη δεν είναι μια στρατιωτική δύναμη για να έχει ενδεχομένως τον λόγο και ρόλο που διαδραματίζουν άλλες δυνάμεις.

Εμείς συνέχισε, “είμαστε πάντα υπέρ της ειρήνης, όλο αυτό το ευρωπαικό σχέδιο είναι ένα ειρηνητικό σχέδιο και έγινε ακιβώς για να μην ξαναγίνει πόλεμος”, όπως είπε.

Ο κ. Παπαδόπουλος είπε ακόμη πως η Ευρώπη είναι ένα ειρηνικό project που αυτό το σχέδιο ειρήνης προσπαθεί να το εξαγάγει παντού στον κόσμο.

Στο περίπτερο που στήθηκε στο πλαίσιο της εκδήλωση για την Ημέρα της Ευρώπης, προσφέρθηκε παγωτό και δώρα για τους επισκέπτες.

Send to Facebook

Αναλυτικά όλοι οι διορισμοί

Ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος Πρόδρομος Προδρόμου ανακοίνωσε ότι το Υπουργικό επέλεξε για διορισμό μέλη σε 12 ημικρατικούς οργανισμούς και άλλες 14 αρχές η συμβούλια, σημειώνοντας παράλληλα ότι έχει αυξηθεί η συμμετοχή νέων κάτω των 40 ετών και γυναικών. Σε δηλώσεις του στο Προεδρικό ο κ. Προδρόμου ανέφερε ότι «στη σημερινή συνεδρίαση...

17/01/2019 16:53

Ξανά ΌΧΙ στον δικηγόρο του

Το Μόνιμο Κακουργιοδικείο Λευκωσίας απέρριψε σήμερα την ένσταση που ήγειρε ο δικηγόρος του Λοΐζου Τζιωνή, εκ των κατηγορουμένων στην υπόθεση του διπλού φονικού στο Στρόβολο, με την οποία ζητούσε όπως μην επιτραπεί η κατάθεση των χειρόγραφων σημειώσεων του πελάτη του ως τεκμήριο στο δικαστήριο. Η υπεράσπιση του Τζιωνή προέβαλε...

17/01/2019 16:45

Πέταξαν το όπλο στη θάλασσα

Διάταγμα κράτησης οκτώ ημερών εξέδωσε το Επαρχιακό Δικαστήριο Λεμεσού εναντίον των τριών αδελφών, για τον φόνο του 44χρονου Χρίστου Μιχαήλ, που εντοπίστηκε τη Δευτέρα νεκρός στο όχημα του, στα Πολεμίδια. Η Αστυνομία έφτασε στα ίχνη των τριών αδελφών μετά από μαρτυρία που εξασφάλισε από πρόσωπα με τα οποία το θύμα γνωριζόταν. Οι...

17/01/2019 16:19

Ο ένας ανήλικος

Ενώπιον δικαστηρίου οδηγούνται το πρωί τρία αδέλφια, 28, 19 και 16 ετών, σε σχέση με το φόνο εκ προμελέτης του 44χρονου Χρίστου Μιχαήλ, που εντοπίστηκε το πρωί της Δευτέρας νεκρός στο αυτοκίνητο του, σε χωράφι στα Πολεμίδια. Η Αστυνομία εξασφάλισε μαρτυρία εναντίον των τριών, δυο εκ...

17/01/2019 11:17

Έκλεισαν δρόμοι

Λόγω των έντονων καιρικών συνθηκών, παρουσιάζονται αρκετά προβλήματα στο οδικό δίκτυο, αναφέρει αστυνομική ανακοίνωση, στην οποία σημειώνεται ότι πολλοί δρόμοι έχουν κλείσει για την κυκλοφορία και άλλοι έχουν καταστεί επικίνδυνοι. Ως εκ τούτου η κατάσταση μέχρι στιγμής διαμορφώνεται ως ακολούθως:

17/01/2019 09:50

Για τις εξελίξεις στο δικαστικό σώμα

Με στόχο να παράσχει επιπρόσθετη καθοδήγηση, κλιμάκιο υψηλόβαθμων λειτουργών της ομάδας κρατών του Συμβουλίου της Ευρώπης κατά της Διαφθοράς (GRECO) θα επισκεφτεί την Κύπρο εντός των προσεχών εβδομάδων, αναφέρεται σε ανακοίνωση της επικεφαλής της κυπριακής αντιπροσωπείας στην ομάδα. Σύμφωνα με την ανακοίνωση, που μεταδίδει...

16/01/2019 17:41

Λόγω των καιρικών συνθηκών

Φωτογραφίες από το τουρκικό σεισμογραφικό πλοίο "Μπαρμπαρός Χαϊρετίν Πασιά" ανοικτά της κατεχόμενης Κερύνειας δημοσιεύει η ηλεκτρονική ιστοσελίδα "Κερύνεια ποστασί", σημειώνοντας ότι το πλοίο βρίσκεται περίπου σε απόσταση 5 ναυτικών μιλίων από τον Καραβά. Και αυτό, όπως αναφέρεται, λόγω των καιρικών συνθηκών, αφού η θαλασσοταραχή...

16/01/2019 17:37

Zητά να γίνει μάρτυρας κατηγορίας

Παραδοχή στη μοναδική κατηγορία που του απήγγειλε η Κατηγορούσα Αρχή σε σχέση με την υπόθεση της απόπειρας φόνου εναντίον του Νίκου Ροδοθέου, απάντησε σήμερα ο 26χρονος Ε/κ, εκ των κατηγορουμένων στην υπόθεση. Ο 26χρονος κατηγορείται ότι στις 27 Νοεμβρίου 2018 στη Λευκωσία, ενώ γνώριζε ότι δύο πρόσωπα ήταν ένοχα κακουργήματος,...

16/01/2019 16:36

Συστάσεις Αστυνομίας για δρόμους

Υπερχείλισε ο ποταμός Πεδιαίος λόγω των έντονων βροχοπτώσεων. Αστυνομική ανακοίνωση αναφέρει συγκεκριμένα ότι υπερχείλισε ο ποταμός στο γεφύρι της οδού Αλεξανδρουπόλεως στον Στρόβολο και στην περιοχή Αγίου Σπυρίδωνα στη Δευτερά.  Εξάλλου στην περιοχή Πέρα Χωρίου -  Ιδαλίου, λόγω υπερχείλισης του ποταμού Γυαλιά,...

16/01/2019 12:11

1η Φεβρουαρίου η συνέχεια της δίκης

Σύντομη αλλά με νέα εξέλιξη η σημερινή διαδικασία στο Μόνιμο Κακουργιοδικείο στη Λάρνακα, ενώπιον του οποίου παρουσιάστηκε ο 35χρονος απαγωγέας των δύο μαθητών ,Γιώργος Νικολάου, άλλως Τζιωρτζ, που πριν από τέσσερις μήνες είχε σοκάρει το παγκύπριο. Με την έναρξη της διαδικασίας ο Νικολάου άλλαξε την απάντηση που είχε δώσει...

16/01/2019 10:30

Σοβαρά προβλήματα από την κακοκαιρία

Πτώσεις δέντρων, κατολισθήσεις βράχων, εγκλωβισμός πολιτών στα οχήματα τους, πλημμυρισμένα υποστατικά και διακοπές ηλεκτρικού ρεύματος, έφεραν μαζί τους τα έντονα καιρικά φαινόμενα που κατά τη διάρκεια της νύχτας έθεσαν σε κινητοποίηση όλες τις εμπλεκόμενες υπηρεσίες στην πόλη και Επαρχία Λεμεσού. Συνολικά, η Επαρχία Λεμεσού...

16/01/2019 10:28

Κυβέρνηση και Προεδρία παρακολουθούν τις εξελίξεις

Η Κυβέρνηση και η Προεδρία της Δημοκρατίας παρακολουθούν στενά τις εξελίξεις και αναλόγως θα ενεργήσουν, δήλωσαν έγκυρες πηγές, αναφορικά με τα τεκταινόμενα στον χώρο της Δικαιοσύνης μετά τις καταγγελίες του δικηγόρου Νίκου Κληρίδη και τις εκατέρωθεν τοποθετήσεις από το Γενικό Εισαγγελέα και το Ανώτατο Δικαστήριο. Κυβέρνηση...

15/01/2019 20:39

Back to Top